waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Lichamelijke problemen door Sterk Electrisch Veld door gebruik van Electrisch Verstelbaar Bed
   
  In 2011 is een nieuwe versie verschenen van het befaamde werk van prof ing. Michiel Haas over Electrostress en Gezondheid (1). Terwijl ik zo door het boek blader lees ik allerlei interessante zaken. In deze bijdrage wat aandacht voor het Electrisch Verstelbare Bed.

  In tabel 2 op p. 27 kunnen we lezen dat een electrisch verstelbaar bed een lichaamsspanning kan opleveren van 200-8000 mV. Indien de stekker er verkeerd om inzit, kan dat leiden tot een lichaamsspanning van wel meer dan 30.000 mV. Het verwijderen van de stekker uit het stopcontact voordat je gaat slapen heeft een enorm groot effect: als je moeite hebt met slapen en je ligt op zo'n bed is dat dus zeker het proberen waard.
   
  Hieronder een praktijkvoorbeeld dat genoemd wordt op p.31:
   
  "Sommige mensen hebben behoefte aan veel luxe en hebben een bed dat electrisch verstelbaar is met alle toeters en bellen. Een tandarts uit Dortmund sliep in zo'n bed en klaagde jarenlang over rugpijn, migraineaanvallen, hartaanvallen en duizeligheid.
   
  In het bed lag ook nog een electrische deken om het geheel nog wat erger te maken. Ook wanneer beide functies, bedverstelling en verwarming van de deken, niet in gebruik waren bleven de velden wel aanwezig, want de stekkers werden uit het stopcontact getrokken.
   
  Boven het bed was een veldsterkte van 1500 V/m te meten. De tandarts zelf bleek bij meting in bed 35.000 mV in zijn lichaam te hebben, overal aan de buitenkant en vermoedelijk ook in zijn lichaam. 
   
  Nadat de stekker van de electrische deken uit het stopcontact getrokken was, bleven nog 12.000 mV over. Nadat ook het bed van de stroomaansluiting was gescheiden, bleven nog 600 mV over. Reden, een defect in de leidingen in de muur. Nadat een netvrijschakelaar was ingebouwd was het resultaat o mV.
   
  De man belde na enkele weken op: de ondraaglijke pijnen werden steeds minder en zijn tenslotte helemaal verdwenen." (p. 31, Haas & Wever: Electrostress en Gezondheid (2011))
   
   
  VOETNOTEN

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl