waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Rebellen zoeken vooral steun in het buitenland en niet onder de Libische Bevolking
   
  De Rebellen uit het oosten van Libië lijken vooral steun te zoeken in het buitenland, en zich minder bezig te houden met steun vanuit Libië zelf, stelt journalist Patrick Hayes in het bijgevoegde interview. Hij bekritiseert ook de opmerking van een lid van de Libische overgangsraad die stelde dat zij er wel voor zouden zorgen dat radicale stemmen onderdrukt zouden worden in Libië als zij aan de macht zouden komen.
   
  Gelukkig is de VS nog niet zo dom geweest om de rebellenregering te erkennen als legitieme vertegenwoordigers van de Libische bevolking. Het is al erg zat dat Frankrijk en Italië dat wel hebben gedaan zonder te weten wie die rebellen nu werkelijk zijn, en wie ze nu vertegenwoordigen in het land. Als de rebellen een opstand waren begonnen in het Zuid-westen van Libië hadden ze waarschijnlijk geen enkele internationale erkenning gekregen omdat daar simpelweg te weinig olie is.

  Hoe lang kan de NAVO doorgaan met haar militair machtsvertoon. Hoeveel Libiërs moeten nog sneuvelen in hun strijd tegen de NAVO en hun rebellen? Rusland heeft opnieuw opgeroepen tot diplomatie en het werken aan een politieke oplossing zonder voorwaarden vooraf. Zie daarvoor deze link: There will be a New Libya. Lavrov, de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland stelt ook dat de NAVO meerdere malen volledig ingaat tegen de resolutie van de VN en daarmee de wens van de internationale gemeenschap, die toch echt groter is dan alleen de VS en Europa.
   
   
  “You can’t bomb Libya into democracy,” Journalist Patrick Hayes told RT. “The West can’t sweep in like guardian angels and just say we are going to remove Gaddafi and give freedom and democracy to the Libyan people.”
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl