waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Arabische Liga bepaalt dat Libiërs niet meer naar de Libische Staats-TV mogen kijken via Arabische Satellieten
  Op zondag 15 mei 2011 heeft de Arabische Liga besloten dat de Libische Staatstelevisie niet meer zal worden doorgegeven via twee satellieten, namelijk ArabSat en PanSat. Deze club van Gaddafi-vijanden ontneemt zo de Libiërs de mogelijkheid om nog informatie te ontvangen van de overheid. De enige mogelijkheid die nog resteert is via een analoog signaal, maar veel Libiërs zouden hun TV via deze beide satellieten ontvangen.

  Deze extreme vorm van censuur waarbij de stem van de regering van een land wordt stilgelegd door zijn oorlogsvijanden geeft aan hoe riskant het is voor een soeverein land om afhankelijk te zijn van andere landen.
   
  Het is ook des te ironischer omdat Gaddafi er juist mede voor heeft gezorgd dat Afrika niet langer 500 miljoen dollar moest betalen om gebruik te mogen maken van een Amerikaanse/Europese satellieten, door zelf een satelliet te betalen voor het Afrikaanse contintent zelf, wat in 2007 een feit werd. In 2010 werd er nog een tweede Afrikaanse satelliet gelanceerd (bron 2).

  Dus waarschijnlijk blijven er nog altijd mogelijkheden over voor de Libische bevolking om zich af te stemmen op de Libische TV, alleen dan niet langer via de Arabische satellieten.

  Interessant in deze context is verder dat op 19 april 2011 landen als Rusland, China, India in de Verenigde Naties hebben geweigerd strengere sancties toe te staan tegen Libië. Deze sancties kwamen onder andere neer op het verbieden van contacten met de Libische staats TV (bron 3).

  Al eerder is er ook vanuit de North Atlantic Rebel Protection Organisation gesproken over het bombarderen van de Libische Staats TV (zie http://waterput.yolasite.com/english/warlords-of-nato-decide-bomb-the-libyan-state-television)

  Nu bepaalt de Arabische Liga zelfstandig wat de mensen in Libië wél of niet mogen zien.
   
   
   
  Ook Interessant over de Amerikaanse invloeden op leden van de overgangsraad van de Libische Rebellen:

   
   

  Reacties

  Tegengas op 18-05-2011 18:18
  Ach ja, daar voor bepaalde Gaddafi 42 jaar lang waar je naar moest kijken.
  Engelse les is ook verboden op school, dat is nog erger dan de Libische tv van de sat af te gooien.
  De hele dag naar idiote teksten uit het groene boekje te kijken, en muziek alleen maar over Gaddafi is een geestelijke marteling.
   


  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl