waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Volop Leugens over Syrische demonstraties volgens Ooggetuige
  In het artikel 'Western Media lie about Syria: Eyewitness Reports' van 29 april kunnen we een interview lezen met een Russische directrice, Ankhar Kochneva, van een toeristenbureau dat gespecialiseerd is in het Midden Oosten.  Zij reist geregeld naar Syrië en heeft honderden contacten in het land.
   
  Zij stelt dat ze nog niemand is tegengekomen die de opstanden in Syrië steunt.
   
  Ze beschrijft vol verbazing hoe een pro-regeringsdemonstratie van duizenden mannen en vrouwen op 29 maart 2011 in Hama door Al-Jazeera werd gepresenteerd als zijnde een demonstratie tegen het bewind. Ook op Israëlische websites verschenen foto's van pro-Assad demonstraties neergezet als anti-demonstraties.
   
  Zij vertelt ook dat de media groots hebben uitgehaald door te stellen dat er op 15 april 2011 een grote demonstratie zou zijn geweest in Damascus, waarbij wel 50.000 mensen zouden hebben gedemonstreerd tegen het bewind.
   
  Zij heeft met allerlei mensen gesproken, maar niemand heeft die dag iets van een demonstratie gezien, en zelfs 500 mensen zouden al opvallen in Damascus. Zij beweert dat Reuters dit gerucht op 16 april de wereld in heeft gezonden en dat het met de moderne media als een sneeuwbaleffect werd herhaald over de hele wereld.

  Als je zoekt op Al-Jazeera van 15 april krijg je wel een interview te zien over de protesten, maar een groep van 50.000 mensen zie je niet. De politie zou die dag de demonstranten hebben verspreid waardoor ze niet allemaal in centraal Damascus hebben kunnen aankomen vanuit de buitenwijk Douma (foto van wikipediapagina, ook van Douma, maar datum stond er niet duidelijk bij). Misschien dat daarom de mensen de grote demonstratie niet hebben gezien?
   
  Ankhar Kochneva vertelt dat er veel in-scene gezette videos in omloop zijn; soms videos opgenomen in Libanon die dan worden gepresenteerd als zijnde videos van de situatie in Syrië.
   
  Op internet-fora zouden de nodige vrouwen on-line zijn die met elkaar praten over de vermeende massale opstanden; als ze dan naar buiten kijken door hun raam zien ze vaak niets van dat alles.
   
  POLITIE-AGENTEN DIE DOOR ANDERE SYRISCHE TROEPEN ZOUDEN WORDEN GEDOOD
   
  Tegenwoordig hoor je ook de geruchten dat politie-agenten die weigeren te schieten op hun eigen bevolking zouden worden neergeschoten door elite-troepen. Kochneva vertelt daar het volgende over:
   
  Presently, a lot of young unarmed policemen get killed. The media propaganda immediately labels them as victims of the regime. I repeat, policemen are unarmed.
   
  The Syrian police are not too good with guns, because nothing like this has happened here for a long time. But the killed rookies are reported as either victims among the protestors, or as policemen who refused to shoot at their fellow countrymen, depending on the editors’ preference. Goebbels’ words seem to be true: the bigger the lie, the more easily they believe it.
  Stel je toch eens voor dat het inderdaad eerder is dat de politie-agenten en andere orde-bewakers worden neergeschoten door schietende demonstranten en rebellen, en dat het door de westerse media - en de demonstranten - wordt verkocht als zijnde overheidstroepen die op elkaar schieten. Dat zou nog eens een grote leugen zijn. Het verdoezelen van de gewelddadigheid van de demonstranten is een groot goed in de westerse media. Zie bijvoorbeeld Westerse Feitenverdraaiing over Daraa, 22 maart 2011.
   
  Meer van dit interview in andere bijdragen. Lees de bron op 'Western Media lie about Syria: Eyewitness Reports'
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl