waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Keith Harman Snow: Buitenlandse krachten veroorzaken Problemen in Syrië
   

  Reacties

  vanhetgoor op 30-04-2011 09:58
  Niet de berichtgeving uit het buitenland veroorzaakt problemen in Syrië, maar de jarenlange dictatuur. Het zijn niet de buitenlandse persagentschappen die de rellen veroorzaken maar omdat het volk van Syrië nooit vrijuit heeft mogen spreken. Dat wreekt zich nu. Men eist vrijheid! Sinds de onafhankelijkheid van Syrië wordt het geregeerd door een bedenkelijke kliek. In welk ander land is er een president die zijn vader is opgevolgd als president? Wat ook niet echt behulpzaam is voor het tot stand komen van een evenwichtige maatschappij is de nogal dwingende aanwezigheid van de islam. Het is namelijk deze islam die er voor zorgt dat mensen gemakkelijk dom gehouden kunnen worden. Nadenken wordt ontmoedigd zodat de zaken bij het oude blijven. Het Syrische volk moet zich in een keer van twee zaken tegelijk bevrijden, anders werkt het niet.
  waterput op 30-04-2011 18:27
  Beste vanhetGoor, we zullen wel zien hoe de vork uiteindelijk in de steek zit. Waarschijnlijk is het een combinatie van buitenlandse bemoeienis en binnenlandse onvrede.
   
  Je stelt dat het erg vreemd is dat een president zijn vader opvolgt, maar zo zijn er wel meerdere landen waar de zoon zijn vader opvolgt. Neem bijvoorbeeld de grote strijder tegen Gaddafi, Qatar, en de koningen van Saudi-Arabië. 
   
  Dat is vooral wat ik bedenkelijk vind, namelijk het meten met dubbele maten. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Libië en Syrië vooral worden uitvergroot vanwege hun kritische houding t.o.v. de VS, terwijl vooral in Bahrein zelfs een buitenlandse mogendheid (Saudi Arabië) momenteel de protesten aldaar onderdrukt met grof geweld.
   
  We schreeuwen van humanitaire democratie, terwijl we samenwerken met landen met ondemocratische dictaturen als Qatar en Saudi Arabië. We negeren ook het feit dat Hamas democratisch de verkiezingen had gewonnen, maar vanwege hun kritische houding werden ze het ghetto van Gaza ingemanouvreerd.
   
  Ik weet overigens niet of het zo is dat de Islam ervoor zorgt dat mensen dom worden gehouden. Als je zo gaat praten dan zou je ook zomaar kunnen stellen dat het Jodendom de Joden superieur houdt. Ik denk dat dat toch wat gevaarlijke uitspraken zijn.

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl