waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Westerse Hypocrisie ten opzichte van Libië
  Het begint toch wat dubieuze vormen aan te nemen, de felheid waarmee Europa en de Verenigde Staten zich mengen in de binnenlandse strijd in Libíë. Als er burgeroorlogen optreden in landen zonder olie kraait er geen haan naar, maar zodra er olie in de grond is, wordt er opeens weer hard geroepen dat er toch maar snel democratie moet komen.
   
  Er zijn genoeg voorbeelden uit het verleden waaruit blijkt dat westerse mogendheden maar al te graag oppositiegroeperingen militair steunen.
   
  Denk daarbij aan de oppositie-steun in Afghanistan die de Russische inval triggerde (Hebben de Amerikanen...), de steun aan de oppositieregering in Venezuela (die maar enkele dagen mocht zitten omdat het volk in opstand kwam en Chavez terug wilde hebben), de gruwelijke acties in El Salvador etc.
   
  De vrijheidsbewegingen in Tunesië en Egypte zouden wel eens expres misbruikt kunnen zijn door allerlei westerse geheime diensten die al jaren hopen die Gaddafi uit de weg te ruimen. Nu steunt Frankrijk onder Sarkozy (zie archieffoto afkomstig van Global Research) zelfs een vage groep zogenaamde oppositieleiders die vooral bestaan uit voormalige regeringsleden van Gaddafi (tegenwoordig zie je in de kranten ook steeds vaker Kaddafi...).
   
  Ik denk dat we sterk op onze hoede moeten zijn om ons niet opnieuw een soort Irak, Afghanistan in te laten rommelen door de Westerse propagandamachine die maar blijft benadrukken hoe maf Gaddafi is en hoe zeer het volk hem weg wil hebben. Hierbij is het altijd raadzaam om je voor de geest te houden of we ook zo betrokken zouden zijn geweest als het hier om een land als Mali of Ivoorkust zou gaan.
   
  Zodra er olie in het spel is of sterk anti-amerikanisme dan is het altijd oppassen geblazen en dien je ieder nieuwsartikel hierover met grote scepsis te bekijken. In het uitermate informatief artikel van Mahdi Darius Nazemroaya wordt uiteengezet dat bijvoorbeeld Al Jazeera vanuit Qatar uitzendt en dat Qatar een vrij slechte band heeft met Libië, veelal ook omdat Gaddafi (in al zijn mogelijke waanzin) wel echt zegt wat hij denkt en daardoor wel degelijk sympathie heeft onder gewone arabische burgers.
   
  Ik zou iedereen willen aanraden het artikel 'Libya: Is Washington Pushing for Civil War to Justify a US-NATO Military Intervention?' van 9 maart te lezen omdat het ons kan wakker schudden over de wel erg snel uit de hand lopende anti-Gaddafi stemming, waarbij alweer wordt gesuggereerd (nu ook al door Rutte) dat als de VN niet mee wil werken er misschien toch gedacht moet worden aan andere manieren van militair ingrijpen...waar hebben we dat eerder gehoord (wellicht voor die onwettige inval in Irak waarvoor het kabinet later op haar vingers is getikt?)
   
  Laten we niet opnieuw zo dom zijn om onnadenkend ons te gaan bemoeien met een Arabisch land.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl