waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Ook Libische Burgers jagen nu zelfs de Opstandelingen weg
  Langzaam lijkt het tij te keren voor de Libische regering. Ten eerstewordt steeds duidelijker dat het de NAVO vooral draait om een staatsgreep te forceren ook al hebben ze daar geen enkele legitimatie voor van de VN-veiligheidsraad (zie Toekomst van Libië is zaak van VN en niet van de NAVO).
   
  Ten tweede is er vandaag in Sirte iets bijzonders gebeurd dat het hart treft van de agressieve benadering die de NAVO-landen (en Qatar) hebben gekozen, namelijk het
  feit dat burgers de opstandelingen uit het 'Al-Qaida' oosten zijn gaan
  verjagen.
   
  Als je de wereld hebt wijsgemaakt dat je vooral komt om de burgers te beschermen tegen een verschrikkelijke, bloeddorstige dictator dan krijg je als  NAVO-macht meteen een aanval van migraine als blijkt dat de burgers - niet bewapend door schimmige krachten uit het buitenland - maar uit zichzelf de opstandelingen uit het Oosten verjagen.

  Want ook al zou je als NAVO eigenlijk het liefst de burgers uit de weg ruimen die voor het behoud van hun regering zijn, dat kun je tegelijkertijd niet maken omdat je juist hebt ingegrepen om de burgers van Libië te beschermen. Dit is een klap recht in het gezicht van de NAVO, maar een overwinning voor de veiligheidsraad.
   
  Misschien is het voor de toekomst van het land wel van belang als de bewapende burgers
  richting Benghazi trekken en daar de agressieve opstandelingen wegjagen naar hun Al-Qaida broedplaatsen om vervolgens weer de regering de macht over te laten nemen.
   
  Dan wordt het tijd om de stem van de opstand op een niet-agressieve wijze te uiten en een plaats te geven in de toekomst van Libië, en vooral niet aangewakkerd door allerlei schimmige buitenlandse wapenleveranciers.
   
  Géén burgeroorlog meer en vooral een zeer waardevolle les voor de aloude techniek om opstandelingen te bewapenen om een staatsgreep te kunnen plegen: je moet daarvoor wel de steun hebben van de bevolking. Die les hadden ze toch eigenlijk al moeten leren in Venezuala zou je denken.

  De NAVO met als grootste jokers de president van Frankrijk, Engeland en de vredespresident Obama hebben verkeerd gegokt en leiden een groot gezichtsverlies dat er in de toekomst voor zal zorgen dat de VN niet zo snel meer het vertrouwen zal hebben in deze landen.
   
  Duitsland en Turkijke stijgen in status omdat ze autonoom durfde te denken. Het volgzame Nederland heeft er opnieuw een zwarte pagina bij in haar volgzame internationale geschiedenis.

  Via twitter kwam ik toevallig uit op een blog waar ik op heb gereageerd met de strekking van het verhaal zoals hierboven vermeld. Na het posten ontdekte ik dat ik zomaar op de blog van de Britse ambassadeur in de VS , Nigel Sheinwald heb gepost. Is dat gevaarlijk? Staat straks de MI6 of de CIA bij me voor de deur?
   
  Ach, we hebben vrijheid van meningsuiting, nietwaar?

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl