waterput.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
   
   
   
  Stralingseffecten op DNA - Resultaten sterk afhankelijk van Geldschieter
  Je hoort soms wel eens geruchten dat de telecomindustrie wetenschappelijk onderzoek betaalt en dat uit deze onderzoeken steeds maar weer als resultaat komt dat er eigenlijk geen gevaar is voor de volksgezondheid. Ook blijken de onderzoeken die betaald zijn door de militaire industrie steevast geen effect te vinden. Onderzoeken die echter niet door deze instanties zijn verricht vinden veelal juist wél effecten.
   
  Een prachtig overzicht van dit zorgwekkende verschijnsel is te vinden op de site van 'Microwave News' waar in 2006 een overzichtsartikel is geschreven waarin de artikelen over de effecten op DNA door electromagnetische straling werden verzameld en waarvan de resultaten werden vergeleken met de geldschieters voor het onderzoek.
   
  Zo blijkt uit dit onderzoek dat 32 van de 35 onderzoeken gesponsord door de telecomindustrie en de Amerikaanse luchtmacht allemaal aantoonden dat er geen negatieve effecten waren.
   
  Van de 85 onderzoeken die in totaal gedaan waren, hebben 43 onderzoeken wel degelijk genetische effecten aangetoond door straling. Van deze 43 onderzoeken bleken er slechts 3 door de industrie of defensie te zijn betaald.
   
  Zie voor meer informatie: Radiation Research and the Cult of Negative Results en p. 50 van 'The Procrustean Approach'

  Illustratie afkomstig van Science-art.com

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl